Eka koulupäivä on siis takana ja varsinaiset luennot alkaa maanantaina. Itsellä ei tosin ole varsinaisesti tungosta lukujärjestyksessä ja ihan hyvä niin ;)

Paljastui, että meidän "opinto-ohjaaja" + kaiken maailman aktiivihenkilö / opettaja on Father Shay, n. 60-vuotias harmaahapsinen mies, joka omistaa talon lähellä koulua. On vähintäänkin boheemi mies, koska muutama opiskelija asuu siellä talossa ja eilen meitä oli paikalla n. 60 ihmistä, kun hän oli ilmoittanut että voitaisi pitää pienet illanistujaiset. Tuo kuva on juurikin minusta juttelemassa F. Shayn kanssa, yrittää houkutella minua mukaan pienryhmään, joka järjestää vaihtareille kaikki tapahtumat ja bileet koululla. Eilen lähdimme isolla porukalla Shayn talolle, italialaiset näyttämässä reittiä. Johtivat meitä alussa hieman harhaan, eikä kukaan muu tiennyt missä kyseinen talo oli, joten oli vähän hataralla pohjalla reitin suunnittelu. Lisäksi odottelimme pihalla 20min joitakin tyyppejä, mutta sitten selvisi ettei kukaan tiennyt ketä odotettiin, joten lähdettiin etenemään. :D Niinalle varmasti tuttua tämä italialaisten kanssa asioiminen...

Koulu on kuitenkin melko iso, n. 4000 opiskelijaa, joista n. 400 on kansainvälisiä opiskelijoita. Opettajat vaikuttaa mukavilta, mutta joka kurssilla on 75% läsnäolopakko.

Täällä on siis ihan hurjasti espanjalaisia, italialaisia ja ranskalaisia vaihtareita. Muut kansallisuudet on pahasti alakynnessä :D Ongelmana on välillä se, että juuri nuo kolme kieliryhmää puhuvat paljon keskenään, mutta eivät osaa juurikaan englantia ja siksi on hankala saada aikaan kunnon keskustelua. Paikallisten kanssa on mukava jutella, mutta välillä saa tosissaan kuunnella tarkkaan (ja lukea vähän huuliltakin), koska puhuvat paljon nopeammin kuin esim britit.

Irlannin fudisjoukkueella on tänään peli, joten paikalliset uudet tuttavani (Robbie ja Daine) sanoivat, että kaupungilla voi olla vilkasta. Paikalliset ihmiset on myös tosi ystävällisiä: Juuri tälle Robbielle sanoin että pitäisi silmät ja korvat auki, jos jossakin näkyisi käytettyä telkkaria halvalla. Kaksi päivää myöhemmin toi tv:n minulle kotiin, lähti ostamaan minun kanssa tarvittavat piuhat, asensi tv:n, lupasi hankkia kaukosäätimen ja kenties suhteilla jonkin kanavapaketinkin ilmaiseksi. Kaupan päälle tarkisti vielä asunnon patterienkin toiminnan! Koko homma maksoi 3e, ja tämäkin raha meni siis siihen piuhaan.

Pihapiirissä asustelee kulkukissa, jonka nimesin kämppikseni Anan kanssa Marviniksi (Marvin Gayen mukaan). Mr Marvin saattaa kuitenkin olla Ms Marvin, sillä yksi espanjalainen vaihtaripoika sanoi kissan olevan mahdollisesti tiineenä. Marvin istuu nytkin tuossa ikkunan ulkopuolella, kuten kuvasta näkyy.

Tänään lähden kirjastokierrokselle, koska sieltä saa ilmaisen muistitikun (vaikka matolääkkeet tai peräpuikko, jos iliman suapi...)

Heippa! :)